Djur & natur

IMG_7107 Ingemo vid Svartesjön - hemsidan kvadratTill fots i den skånska naturen
Under juni-augusti 2016 gjorde vi under elva dagar vandringar på Skåneleden om totalt 205 kilometer. Denna gång tog vi oss fram mestadels i skogsterräng och på avsnitt vi inte tidigare gått.

 

IMAG0846 Charley plåtar KVADRATISK

Sommarvandringar i Skåne
Liksom många tidigare somrar gjorde vi  vandrings- turer på Skåneleden även under 2015. Detta år gick vi främst utmed kusten, men ett par skogsavsnitt blev det också.


En dag i höstens färgerIMG_2434 oxelblad till hemsidan
Den 10 oktober 2013. Trots att temperaturen tar sig uppåt 15 grader under dagen märks det att hösten är kommen. Det nå’t visst med årstidens påverkan på växterna hemma i trädgården och i andra delar av Rydebäck!

Till fots i Skåne
Under juli och augusti 2012 gick vi ett antal dagsturer i den skånska naturen. . Följ med till skog och äng, å och bro, slott och koja!

 

Storm och kyla – och lite, lite snö25 februari 2012
Här på Vindögatan har vintern varit
ovanligt snöfattig. Men det har blåst rejält,
och kallt har det också varit. Men nu finns
det tecken på att våren är på väg!


Oktobermorgon i trädgården

Vissa växter förbereder sig inför vintern, medan andra tror att det är vår. Hälsa på hos våra växter – och ett och annat djur – i trädgården i början av oktober!

 


Sjutton mil till fots

Under några veckor sommaren 2011 gick vi dagsturer på Skåneleden, bl.a.  Hörja – Höör, Veberöd – Harlösa och Genarp – Sövde. Följ med till skogar, ängar, byar och kyrkor!


Julimorgon i trädgården

Växtligheten frodas, och blomflugor och humlor jobbar på för fullt. Följ med på en närgången rundvandring i vår trädgård under ett par morgnar i början av juli 2011.


Höst i natur och trädgård 2010svampar

Bilder från Söderåsen, Kullaberg, Rååån, Malmö och Rydebäck den 16 september – 10 oktober 2010.

 


Skånevandringar

Sommaren 2010 gick vi olika etapper av Skåneleden, nästan varje dag i strålande sol och värme.