It’s all about the boogie

Sedan mitten av 1970-talet har jag medverkat i musiktidningen Jefferson med åtskilliga artiklar och recensioner. I senaste numret finns till exempel en artikel om Robert Wells, där han bland annat berättar om sin musikaliska bakgrund och sina förebilder, samarbetet med Charlie Norman, några favoritplattor och mycket annat.

Sedan några år tillbaka skriver jag i Jefferson även om musikhistoriskt intressanta platser under rubriken Det var här det hände. Där berättar jag om Sun-studion i Memphis (där Elvis och Johnny Cash gjorde sina första plattor), Ryman auditorium (countrymusikens helgedom i Nashville), Fats Dominos hus i New Orleans, King Records i Cincinnati (där James Browns skivkarriär tog fart), Gunter Hotel i San Antonio (där Dust my broom och andra bluesklassiker vaxades med Robert Johnson), och mycket annat.

Charley

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *